Fikry El Azzouzi is auteur, bekend van zijn columns voor o.a. De Morgen en De Standaard, romans en theaterteksten. Zijn debuut Het Schapenfeest verscheen in 2010 en werd lovend ontvangen. In 2014 volgde de roman Drarrie in de nacht, die in verschillende talen werd vertaald en een nominatie voor de Gouden Uil in de wacht sleepte. In Duitsland werd Drarrie in de nacht een heuse bestseller en de Spaanse vertaling gooide hoge ogen in Latijns-Amerika.

El Azzouzi schreef ondertussen al een tiental theatervoorstellingen en reef er verschillende prijzen mee binnen. Zo won hij met de theatertekst IJdele dagen de auteursprijs voor podiumkunsten. En zowel voor de theatertekst Reizen Jihad als voor de roman Drarrie in de nacht ontving El Azzouzi in 2015 de Arkprijs van het Vrije Woord. Met zijn gezelschap Jr.cE.sA.r maakte hij de voorstelling Malcolm X, die als theatergeschiedenis bestempeld werd, en Drarrie in de nacht, een herwerking van het gelijknamige boek.

Met Alleen Zij breide hij het slotstuk aan de trilogie Het Schapenfeest, Drarrie in de nacht en Alleen Zij. In 2019 verscheen zijn laatste roman De Beloning.

Fikry El Azzouzi creëerde in 2019-2020 samen met het gezelschap Jr.cE.sA.r Dear Winnie, een muzikale voorstelling over de aanstekelijke kracht van uitzonderlijke figuren, in het spoor van Winnie Mandela. In 2021 maakte Jr.cE.sA.r samen met KVS Who’s Tupac?.

In het seizoen 2021-2022 was hij betrokken bij de creatie van Vaderlandloos, een creatie van Jr.cE.sA.r, ARSENAAL en KVS. Deze productie werd in 2022 geselecteerd voor het TheaterFestival en is ook te zien op TAZ#2022. Daarna reist Vaderlandloos door Vlaanderen en Wallonië.